Bokens framsida visar knärot, Goodyera repens

Boken, som är gjort som en fotobok, tar upp samtliga 59 arter / underarter som finns registrerade i Sverige. 
Formatet är 25 x 20 cm, hårda pärmar. 121 sidor.
  

En bok om Sveriges orkidéer

Våra inhemska orkidéer har sedan tidigt 80-tal fascinerat mig. Under åren har jag haft möjlighet att besöka olika platser runt om i Sverige för att fotografera dessa. Det har blivit resor från Abisko i norr till södra Skåne, resor som förutom orkidéer också gett tillfällen att uppleva vår vackra svenska natur samt att träffa trevliga människor som delat mitt intresse.
Boken ”Sveriges orkidéer – en fotografisk genomgång” är ett försök att sammanfatta mitt intresse för dessa vackra växter. Den innehåller en kort beskrivning samt ett antal bilder för var och en av Sveriges orkidéarter.
Den europeiska orkidéfloran är i ständig förändring, kanske inte så mycket ute i markerna men desto mer i litteraturen. Nya rön ger skäl för att göra nya beskrivningar av befintliga arter eller behov av att flytta arter mellan släkten för att få en bättre överenstämmelse med vad nya vetenskapliga metoder har kommit fram till om hur släktskapen mellan arterna ser ut. Sådana ändringar finns även inom den svenska orkidéfloran. Även om jag i boken inte anammat alla sådana ändringar har jag provat få med kommentarer för de arter där förändringar kan komma att bli accepterade.

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till en sida hos företaget som trycker boken. Där kan man beställa den men också bläddra genom boken. Tryck på "Preview" under bilden när du kommit in på sidan. Du får då upp boken och kan bläddra genom den med piltangenterna på tangentbordet (OBS: De två pilarna i överkant ger en mycket större bild).