Cypripedium calceolus, Falköping 2012-06-17 Cypripedium calceolus, Falköping 2012-06-17

Om bildgallerier

 

Det finns ett bildgalleri per orkidéart men dessa är samlade per släkte.
Du kommer åt gallerierna antingen från länkarna här till höger som tar dig till aktuellt släkte (alla underarter syns där) och därifrån till den sökta arten. Eller direkt till arten via rullgardinsmenyerna under menyknappen "Galleri" (endast huvudarten syns i menyn).
Observera att underarter är presenterade på samma sida som huvudarten för att underlätta jämförelser. Det innebär att du kommer till samma sida vilken underart du än klickar på i översikten för släktet.

Klicka på en av bilderna och galleriet öppnas upp. Du bläddrar antingen med piltangenterna på tangentbordet eller genom att använda navigeringen som dyker upp när du för muspekaren över bilden. Du avslutar visningen genom att klicka utanför bilden.

Sidan för det omfattande släktet Ophrys har gjorts något annorlunda. Här finns dels direktlänkar till samtliga arter men också en gruppering av närbesläktade arter för att lättare kunna söka efter en viss art om man inte har det latinska namnet. 

Totalt finns i gallerierna beskrivna 312 arter/underarter (former och färgavvikelser ej räknade). Andelen Ophrys är ca 55 % (174 )