GIROS: Orchidee d'Italia  2009
Detta är en ganska ny och komplett genomgång av hela Italiens orkidéflora. Eftersom varje art åtföljs av en liten karta som visar Italien regioner kan man se vilka som finns inom regionen Puglia (Apulien) som Gargano tillhör. Det finns dock några få arter som finns inom regionen men ej på Gargano så helt säker kan man inte vara. Boken är dock ny och har en helt uppdaterat nomenklatur vilket är värdefullt efter alla justeringar som gjorts. De flesta arterna presenteras med flera bilder och ger därför viss ledning om variationen inom arten. De första dryga 50 sidorna behandlar allmänna områden som morfologi, biologi, ekologi och systematik. Det finns också några sidor med nycklar för bestämning av släkte. Ett användbart avsnitt är artregistret längst bak i boken då det även tar upp tidigare namn på arter som nu bytt namn. På det sättet hittar man lätt fram till rätt art även om man endast känner till det äldre namnet. Boken är utgiven av Gruppo Italiano per la Ricerca sulle Orchidee Spontanee (GIROS). Tyvärr för oss endst på italienska. Inbunden, 303 sidor, 18 x 25 cm.

Carlo del Prete - Herbert Tichy - Guiseppe Tosi: Le Orchidee Spontanee della Maremma Grossetana  1993

Maremma är det södra hörnet av Toscana och innefattar både Monti Argentario och Monti dell'Uccelina, två intressanta områden från orkidésynpunkt (se karta). Boken är inte ny men har ändå ganska bra bildmaterial. Samtliga då kända arter inom området (58 arter) finns beskrina. För samtliga finns också en karta som visar utbredningen inom Maremma. Texten är endast italienska. Mjuka pärmar, 143 sidor, 24 x 22 cm.

Carlo del Prete - Vitaliano Gulli - Guiseppe Tosi: Caesiana, The Orchids of Mont Argentario (Tuscany, Italy)  2006

Caesiana är en tidning som utges av "Associazione Italiana di Orchidologia". I nummer 3 - 2006 gjordes en komplett genomgång av orkidéfloran på Mont Argentario, ön (halvön) längst söderut på den toskanska kusten. Ön har länge varit känd för sin stora orkidérikedom även om de senaste decenniernas byggnation av villor utefter kusterna har förstört mycket av orkidélokalerna. Varje art beskrivs ganska utförligt på ett dubbeluppslag med 5–6 bilder samt en karta med 1 km-rutnät där man prickat in artens utbredning på ön. Text på italienska och engelska. Mjuka pärmar, 110 sidor, 17 x 24 cm.